Ondernemen kan een heleboel kosten met zich meebrengen. Veel van deze kosten zijn noodzakelijk om je onderneming draaiende te houden, maar er zijn ook veel kosten waarop je misschien wel kunt besparen. Ondernemers geven namelijk onbewust geld uit aan onnodige zaken. Ben je benieuwd hoe je op deze kosten kunt besparen? In deze blog geven we je een aantal tips!

LED kantoorverlichting

Kantoorverlichting is een van de grootste kostenposten voor bedrijven. Dit komt doordat er nog vaak oude verlichting hangt in bedrijven. Door deze te vervangen door LED kantoorverlichting, kan er meer dan de helft worden bespaard op energiekosten. LED verlichting gebruikt niet alleen een stuk minder energie, maar de verlichting gaat ook nog eens een stuk langer mee. Het is dus zeker de moeite waard om te overwegen om over te stappen op LED kantoorverlichting.

Printen

Ook kan er vaak geld worden bespaard op de printkosten. Op de werkvloer wordt er een heleboel uitgeprint, terwijl sommige printopdrachten echt onnodig zijn. Wijs je werknemers er dus op dat er veel onnodig wordt uitgeprint. Ook kun je de printkwaliteit wijzigen bij de instellingen van de printer. Zeker als er alleen voor intern wordt geprint, is een lagere printkwaliteit ook voldoende. En heb je een nieuwe printer nodig? Let dan bij de aanschaf niet alleen op de prijs, maar ook op de verbruikskosten.

Telefonie en internet

Internet- en telefoonproviders bieden vaak alles-in-1 pakketten aan die goedkoper zijn dan wanneer je los moet betalen om te bellen en internetten. Hier kun je dus voordeel uithalen als ondernemer. Ga dus eens op zoek naar een zakelijk pakket om te bellen en internetten. Reken wel goed na of het alles-in-1 pakket wel echt goedkoper is dan dat je los betaalt!

Energie besparen

Energie is een ontzettend grote kostenpost voor bedrijven. Daarom is het slim om eens te bekijken of je wel zo voordelig uit bent bij je huidige energieleverancier. Misschien vind je wel een goedkopere leverancier, en dan is het slim om over te stappen. Ook kun je zelf geld besparen op je energieverbruik. Zorg ervoor dat je altijd de verwarming, de printers en computers uitzet aan het einde van de werkdag en doe de lichten uit als er niemand in die ruimte is. Ook kun je kiezen voor verlichting met bewegingssensoren. Alle kleine beetjes helpen!

Krachten bundelen

Ook kan het slim zijn om je krachten te bundelen met andere bedrijven. Misschien kunnen jullie wel gezamenlijk inkopen om korting te krijgen of transportkosten te delen. Of misschien kunnen jullie elkaar wel op een andere manier helpen. Loop dus eens binnen bij de buren en ga in gesprek voor de mogelijkheden!