Wat zijn de voordelen van online facturatie voor jouw bedrijf?

Online werken, tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan. En dat kan jou veel voordelen opleveren. Als je online te werk gaat is papierwerk verleden tijd, ook administratieve werkzaamheden worden tegenwoordig online gedaan. Met online facturatie software maak je administratief werk online een stuk makkelijker en overzichtelijker. In deze blog vertel ik op welke manieren software jou kan helpen met online facturaties.

Facturatie software bespaart je kosten en tijd

Als ondernemer wil je, waar mogelijk, altijd kosten besparen. Online factureren maakt dit mogelijk. Aangezien het versturen van je factuur online gaat, bespaar je op transport-, verzend- en papierkosten. Verder zorgt het voor een behoorlijke besparing van je tijd. Een online factuur kan automatisch opgesteld worden vanuit je klantenbestand, zo kan je een factuur eerder versturen naar de klanten. Daarnaast ontvangt de klant een online factuur direct in zijn mail en kan hij dus ook eerder betalen. Onderzoek toont aan dat digitale facturen zeven dagen eerder worden betaald. De facturen zien er ook direct een stuk netter en overzichtelijker uit, dit draagt bij aan je professionaliteit en nodigt je klanten uit om sneller te betalen. Voor jou als ondernemer erg fijn, want niets is zo vervelend als wachten op je geld.

Foutloze en overzichtelijke facturen maken dankzij software

Zoals ik eerder in de blog heb vermeld, worden facturen met behulp van de software opgesteld vanuit jouw klantenbestand. Naast dat je op deze manier veel tijd bespaart, vermijd je ook eventuele invoerfouten. Wanneer je klantenbestand goed op orde is, is de data op je factuur dat ook. Wil je een factuur herhalen, dan kan dit simpelweg met één druk op de knop, of zelfs volledig geautomatiseerd. Naast dat je minder snel fouten maakt met behulp van een factureerprogramma, zal je facturatie overzichtelijker worden. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop dit kan. Zo kun je de betaalstatus bijhouden en herinneringen voor jezelf instellen. Doordat alle facturen voortaan online gaan, heb je minder papierwerk en is de kans dat er facturen kwijtraken weggenomen. Kortom, facturatie software zorgt voor foutloze, overzichtelijke facturen en voor een overzichtelijke werkruimte.

Digitale facturen voor betere klantrelaties

Relaties met je klanten zijn erg belangrijk, een tevreden klant komt eerder terug bij je dan een ontevreden klant. Om je klantrelaties te verbeteren moet je ervoor zorgen dat de facturatie op de juiste manier is geregeld. Een overzichtelijke factuur die je snel aflevert bij je klant, moedigt je klant aan om sneller te betalen. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je klant weet waar hij aan toe is. Dankzij facturatie software kun je reminder sturen en de klant een keuze bieden uit meerdere betaalmogelijkheden. Mocht je klanten hebben met een lidmaatschap of abonnement, dan kun je vanuit een online facturatieprogramma op exacte data, bijvoorbeeld elke maand, een factuur sturen. Zo is het overzichtelijk voor de klant en voor jou zelf.