Wat is een kredietkaart en hoe moet je deze aanvragen?

Een kredietkaart (creditcard) is een kaart waarmee je kan betalen. Het is dus een betaalmiddel. Een kredietkaart kan je ook in het buitenland gebruiken. Met een pinpas kan je meestal ook in het buitenland betalen maar het kan nog wel eens voorkomen dat een pinpas het niet doet. In de meeste gevallen kan je gewoon gebruik maken van een kredietkaart (om mee te betalen). Niet bij alle pinapparaten doet een kredietkaart het. Bijvoorbeeld in de supermarkt (Albert Heijn bijvoorbeeld), daar kun je alleen pinnen met een pinpas en niet met een kredietkaart. Een verschil tussen een pinpas en een kredietkaart is dat bij een pinpas het geld meteen afgeschreven is van je rekening als je ermee betaald hebt. Bij een kredietkaart duurt deze afschrijving wat langer. Aan het eind van de maand krijg je (in de meeste gevallen bij beide) een rekeningoverzicht.

Een kredietkaart aanvragen via internet

⦁ Een kredietkaart aanvragen via internet gaat wel zo makkelijk. Het is het meest handig om een kredietkaart aan te vragen bij de bank waar je al (enkele) rekeningen open hebt staan. Zoek op de website waar de creditcard service wordt verleend.

⦁ Bij de creditcard service krijg je een geheel formulier waar je je gegevens in moet vullen. Een tip is om hierbij je ID of rijbewijs bij de hand te hebben. Je moet namelijk ook je BSN nummer invullen.

⦁ Vervolgens moet je je financiële gegevens invullen. Je moet je rekeningnummer invullen en je naam (die bij het rekeningnummer hoort).

⦁ Als laatste moet je alle gegevens controleren om vervolgens te bevestigen. Als je dit allemaal gedaan hebt wordt je vanzelf geïnformeerd over wanneer je kredietkaart er is en wanneer je deze kunt ophalen.