Inloggen bij de Belastingdienst
Voordat je je gegevens op de website van de Belastingdienst kunt bekijken dien je in te loggen. En dit inloggen levert nog wel eens problemen op. Neem nu eerst al het onthouden van je wachtwoord. Dit dien je voor zoveel verschillende websites te doen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Voor belangrijke websites, zoals de Belastingdienst, je bank of Zorgverzekering is het verstandig op een alleen voor jou zichtbaar plekje het wachtwoord te noteren. Wellicht in geheimtaal, maar dat jij in ieder geval weer je wachtwoord weet, zodra je iets wilt achterhalen op de website van de Belastingdienst. Het is natuurlijk ideaal dat je op mijn.belastingdienst.nl kunt inloggen en zo een handig overzicht hebt van al je lopende zaken. Voordat je hier echter aan kunt beginnen dien je over een DigiD te hebben. Dit is als ware een digitale identiteitskaart, zodat men zeker weet dat jij het bent die inlogt.
Een DigiD aanvragen
Op de website van de Belastingdienst staan immers allerlei persoonlijke gegevens, die andere mensen niet mogen zien. Daarom is het belangrijk dat er goede controle heerst over wie er inlogt en dit kan aan de hand van het digitale ID. Deze vraag je digitaal aan en vaak ontvang je binnen vijf werkdagen een brief met daarin de code om jouw DigiD geldig te maken en er vervolgens zelf een wachtwoord aan te linken. Het is dus van het grootste belang dat je deze onthoud door de verschillende overheidsinstanties waar je hiermee kan inloggen.
Inloggen met Idensys of Idin
Tegenwoordig zijn er ook twee andere manieren hoe je kunt inloggen bij de Belastingdienst. Idensys is een van de nieuwere manieren om veilig in te loggen, zonder dat je er een wachtwoord bij hoeft te onthouden. Dat scheelt natuurlijk schrijven van briefjes, en onthouden waar je je wachtwoorden hebt opgeslagen. Idin is een manier om via de veilige middelen van je bank in te loggen bij onder andere overheidswebsites. Deze nieuwere manieren makken het wellicht iets gemakkelijker om sneller in te loggen en bij je gewenste gegevens op de website van de Belastingdienst te komen.