Boekhoudsoftware: welke wel en welke niet?

Er zijn veel verschillende soorten boekhoudsoftware op de markt. Gratis, betaald, met hulpprogramma's en hele standaardprogramma's. Wij zochten er een aantal uit die we vergeleken.

KPG7

KPG7 is een online softwarepakket, waarbij installatie niet noodzakelijk is. Dit is een voordeel, aangezien het programma en je gegevens dus altijd te bereiken zijn, waar je ook bent. Dit programma is ideaal voor de beginnende ondernemer, aangezien de gedachte is dat een (startende) ondernemer zich voornamelijk bezighoudt met het betalen van facturen en het opmaken en verzenden van facturen.

Alle kostensoorten en boekhoudkundige rekeningen staan al helemaal klaar, dus er hoeft niets meer gedaan te worden aan de basisadministratie. Het maken en personaliseren van een e-factuur gaat vrij gemakkelijk met dit programma en is direct vanuit het programma te versturen.

Daarnaast kan je je uren bijhouden, offertes maken en BTW-aangiften opmaken, een balas en resultatenrekening opmaken afschrijvingen en investeringen beheren en bankrekeningen beheren.
Nog meer opties worden duidelijk nadat je enige behendigheid hebt ontwikkeld met het programma.

KPG7 is 30 dagen gratis te gebruiken, daarna kan je zonder problemen stoppen met het programma zonder onverwachte kosten.

Het duurt even voordat je doorhebt hoe het programma werkt en de interface van het programma zou gebruiksvriendelijker kunnen. Bovendien zit het gratis pakket vol met reclame wat het programma niet erg aantrekkelijk maakt.

Kosten: De eerste 30 dagen zijn gratis, daarna betaal je €9,90 per maand. Er is geen doorlopend contract, dus je kan van te voren beslissen hoelang je het programma wilt gebruiken. Tussentijds opzeggen kan ook, de opzegtermijn is 2 maanden.


Money Monk

Het online boekhoudprogramma van Money monk is vrij overzichtelijk en daarom ook goed geschikt voor starters en ZZP'ers. De software is zo gemaakt dat je al doende leert, dat bewijst ook de handige demo die je het gebruik eenvoudig uitlegt.
Het dashboard laat je in één keer zien hoe je financiële plaatje er momenteel uitziet. Van wie krijg je nog geld? Hoeveel moet jij zelf nog betalen aan belasting of leveranciers? De BTW wordt automatisch voor je berekend, dat is handig als je geen lastige ondernemer bent die te maken heeft met verschillende vrijstellingen van BTW.

Facturen maak je naar jouw eigen huisstijl. Alles is helder en overzichtelijk, is klantvriendelijk en -georiënteerd en is goed betaalbaar. De software geeft een goed overzicht van klanten die nog moeten betalen, stuurt eventuele herinneringen en zelf kan je uiteraard ook op tijd ingrijpen.

Kosten: Per maand betalen kost je €19,00 per maand. Bestel je het pakket meteen voor een heel jaar, dan betaal je omgerekend maar €15,83 per maand. Of betaal meteen voor twee jaar, dan krijg je omgerekend 6 maanden gratis: je betaalt dan maar €14,25 per maand!


Exact online

Exact is een populair boekhoudprogramma, bij deze is er nu ook een online-versie. Alles staat in de cloud en is dus op ieder moment van elke willekeurige plek te bereiken. Lekker overzichtelijk en een hoop extra opties zijn mogelijk in dit pakket. Alles wat u al kende van de offline versie van Exact zijn ook online mogelijk. De interface is klantvriendelijk.

Bij deze online versie zijn veel extra modules te verkrijgen.
Denk aan een module die ervoor zorgt dat je duurzame bedrijfsmiddelen kan beheren en afschrijven.
Of archiveren administratie. Met deze module archiveert u in één keer digitaal alle administratie die u in dit programma hebt staan.
De module Factuur maakt mooie en op eenvoudige wijze facturen die je zelf kan opmaken in de huisstijl. Zo zijn er zeker nog vier andere modules die stuk voor stuk erg handig zijn.

Kosten: De basisprijs is €29,00 per maand. Daarmee hebt u de basis die in principe al heel veel kan. Nadeel is dat voor ieder van de eerder genoemde handige modules een extra prijs betaald moet worden. Die varieert tussen 55 cent per keer gebruik en 10 euro per keer. Dat maakt dit pakket behoorlijk prijzig.

boekhoudsoftware - Met de komst van de computer is het boekhouden geautomatiseerd, het is in dat opzicht stukken overzichtelijker, sneller en eenvoudiger geworden. Tegenwoordig hoeven enkel nog maar een de gegevens van een zaak in een programma ingevoerd worden, al dan niet automatisch, waarna de boekhoudsoftware alle belangrijke zaken kan berekenen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch berekenen van btw, jaaroverzichten, voorraadwaarde enzovoort.

Wordpress Onderhoud - Wordpress update service

Best Buy Microsoft Licenties - De marktplaats voor tweedehands software licenties