Als zelfstandig ondernemer moet je je eigen boekhouding up to date houden. Dit is voor sommige ondernemers nog een hele opgave. Deze ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen met hun boekhouding of hoe ze hun boekhouding moeten aanpakken. Er zijn echter genoeg programma’s te vinden op internet die de zelfstandig ondernemer helpen met hun boekhouding. In dit artikel zullen een aantal van de beste boekhoudprogramma’s die beschikbaar zijn op de markt aan bod komen. Tip: Alles over online boekhouden – ZelfBoekhouden.org

Het eerste boekhoudprogramma wat goed in de smaak valt bij zelfstandig ondernemers is van e-Boekhouden.nl. Dit is een vrij eenvoudig programma, wat zeer makkelijk te gebruiken is. Om dit programma te kunnen gebruiken heb je van tevoren geen boekhoudkennis nodig, want het programma biedt zelf een gratis cursus boekhouden aan. Het programma is door de belastingdienst erkend, dus je bent verzekerd van kwaliteit. Bovendien geldt voor dit programma dat de eerste 15 maanden gratis zijn, en dat is helemaal mooi meegenomen natuurlijk.

Nog een goed boekhoudprogramma is MoneyMonk. Het boekhoudprogramma MoneyMonk is al vier keer uitgeroepen tot beste boekhoudprogramma, en dat is niet voor niets zo. Met MoneyMonk heb je namelijk alles wat je nodig hebt als zelfstandig ondernemer in één product. Het is niet nodig om allerlei verschillende software met elkaar te verbinden. Ook heb je met MoneyMonk altijd en overal je boekhouding bij de hand. Je kan namelijk op zowel je telefoon als je computer toegang krijgen tot je boekhouding. Wanneer je ervoor kiest om op je telefoon de boekhouding te openen, kun je de handige app van MoneyMonk gebruiken. Je hoeft bij MoneyMonk bovendien niet bang te zijn dat je de data verliest, want MoneyMonk maakt automatisch elke dag een back-up. Aanbevolen: Boekhoudprogramma ZZP kopen? – ZelfBoekhouden.org

Een ander programma wat vaak wordt gekozen door zelfstandig ondernemers is Exact Online Boekhouden Lite. Dit is een ontzettend overzichtelijk programma wat zowel een overzicht geeft van je financiën als je relatiebeheer. De boekhouding wordt door dit programma automatisch bijgehouden, en scheelt je dus heel veel tijd. Een ander voordeel van dit programma is het gemak waarmee je facturen maakt. Binnen een paar minuten maak je een factuur, en dit programma ondersteunt bovendien een groot aantal banken, wat het nog gemakkelijker maakt.

Naast deze drie programma’s zijn er nog meer dan genoeg andere programma’s die geschikt zijn om de boekhouding mee te doen als zelfstandig ondernemer, maar dit zijn wel drie van de beste programma’s die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Alle drie de programma’s hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding, en maken de boekhouding voor de zelfstandig ondernemer zeer gemakkelijk.

zzpstart.nl